Pekingeesin peseminen

Pekingeesi pestään silloin, kun se on likainen. Turkki kastellaan aluksi kunnolla läpimäräksi. Pekingeesillä on kaksikerroksinen turkki eli karheampi päällyskarva, joka suojaa pehmeää aluskarvaa. Kasteleminen läpimäräksi on siis aikaa vievää ja syytä tehdä huolellisesti.

Kun turkki on kunnolla märkä, joka puolelta, pestään se shampoolla. Hyvään shampooseen on syytä panostaa, jotta se sopii juuri sinun omalle pekingeesillesi. Neuvoa shampoon valintaan kannattaa kysyä ammattitrimmaajilta, koirashampoon myyjiltä sekä muilta pekingeesien omistajilta ja kasvattajilta.

Pekingeesin pää on myös syytä pestä huolellisesti. Naama tulee kastella hyvin varovaisesti, jotta koiran nenään ei mene vettä. Myös on syytä varoa ettei shampoota mene nenään tai silmiin.

Lopuksi turkkiin voi käyttää halutessaan hoitoainetta, joka pitää huuhdella pois tai suihkutettavaa. Pekingeesin turkki saattaa tulla talvisin kovin sähköiseksi pesun jälkeen, joten kannattaa tiedustella sellaista hoitoainetta, joka auttaa siihen.

Pesun jälkeen suoritetaan kuivaus. Meillä pekingeesit föönätään ja harjataan kokonaan kuivaksi sekä takuttomiksi. Toinen vaihtoehto mitä jotkut pekingeesien omistajat/kasvattajat tekevät on jättää turkki märäksi ja antaa kuivua itsestään ja harjaavat sitten kuivan turkin läpi. Silloin on syytä pitää huoli, ettei koira palele ja vilustu etenkin talvella. Föönejä on erilaisia ja ihan tavallinenkin hiustenkuivaaja käy, mutta silloin toisella kädellä joutuu pitelemään kuivaajaa, toisella kädellä harjaa ja sitten pitäisi olla kolmas käsi pitelemään tarvittaessa koiraa.

Kesällä föönaus on mukava suorittaa ulkona, jos on hyvä sää ja tarpeeksi lämmin. Silloin kaikki irtokarvat jäävät ulos. Lopuksi kuivataan maha ja jalat. Se on helpointa, jos pekingeesin on opetettu olemaan pöydällä selällään.

Pesu irroittaa tehokkaasti irtokarvoja ja ne takkuuntuvat pesussa helposti. Kuvassa näkyy kuinka irronnut pohjakarva on mennyt takkuun. Föönatessa ja samalla harjaamalla sen saa tehokkaasti pois. Samalla pystyy tarkistamaan kunnolla koko ihon. Sen vuoksi suosittelemme aina pesun jälkeen kuivattamista föönillä.

Pesun jälkeen valmis lopputulos.